Julestjernen sådan passes den

Hvis du vander julestjerner for meget, får de gule blade. Vander du så lidt at jorden tørrer ud i længere tid, falder bladene af. Når du begynder, at vande igen, dukker der som regel nye blade op, men julestjernen er ikke ligefrem nogen skøn stjerne, når vi når frem til jul.

 

Mens julestjernen blomstrer, behøver den ikke gødning. Klip de røde højblade af, når du ikke længere vil have julestemning eller når de begynder at se trætte ud.

Vil du gerne bevare planten, for at få en smuk og lidt eksotisk stueplante, skal du derefter begynde at fylde gødning i vandingsvandet 1-2 gange om måneden. Når der kommer mere lys i vores verden omkring februar, vil julestjernen skyde en del nye flotte blade.

Hvis du gerne vil have din julestjerne i blomst igen til næste jul, skal den være helt uden lyspåvirkning i 12 ud af døgnets 24 timer. Mindst 8 uger før ønsket blomstring!

Det lader sig kun gøre, hvis du pakker julestjernen ind i sort plast hver dag og ud igen 12 timer efter. Selv en lille smule gadelys fra vejen udenfor, er nok til at forvirre planten, så den ikke sætter blomsterknopper. 

 

Julestjerner vil helst have en plads i et lyst vindue i et rum med 15-22 grader. Har du brændeovn i stuen, er det ikke dér, julestjernen skal placeres. Her er luften ofte for tør og temperaturen svinger for meget. En plads i entréen eller i køkkenvinduet er bedre. 

 

Men julestjerner er virkelig også flotte uden blomster.

Måske du hellere vil købe en ny julestjerne med flotte blomster til næste jul.

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld