Kickstart køkkenhaven

I køkkenhaven gælder det om at planlægge og forberede sig til det bliver ”rigtigt” forår, så man kan få frø og planter i jorden, så snart temperatur, lys og luft er til det.

Kickstarten i dette tilfælde hedder: forkultivering. Med mere jævne ord: så dine grønsager indendørs, så de kan plantes ud i køkkenhaven i stedet for at sås derude.

På den måde får man tidligere høst og bedre udnyttelse af jorden i køkkenhaven. Man får også mere ”blod på tanden”, når man kan høste rucola, radiser og bladsalater allerede tidligt i maj eller spidskål, ærter og hovedsalat fra slutningen af maj. Desuden giver en tidlig høst mulighed for at så eller plante én gang mere i den samme jord.

 

Grøntsager, der er gode at så i tidligt:
Knold- og bladselleri, porrer, salat (mange forskellige), artiskokker, spidskål, palmekål, blomkål og sommerhvidkål.
Desuden er det tid til de varmekrævende ting som tomater, peber, chili og auberginer. Vent til midt i april med agurker, majs, squash og bønner.

 

Giv vækstlys til småplanterne, så de ikke bliver ranglede af lysmangel. Her er sået i en pluggboks, som er et helt lille drivhus med et rum til hver plante. Det betyder at planterne ved udplantning ikke bliver forstyrret i rødderne, men forsætter væksten uanfægtet.

 

 

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld