Oliventræer tåler en smule frost, men ikke så meget, at de kan holde til vores vinter på en plads ude i haven.

​​​​​​

Først om fremmest skal oliventræet tages ind fra haven eller altanen, når det begynder at blive meget koldt. Oliventræer tåler godt lidt frost, men ikke 10-15 minusgrader.

Flyt altså først oliventræet ind i slutningen af oktober – eller måske hen i november. Indtil da, kan du trække krukken tættere ind til husmuren, så der er lidt udstrålingsvarme fra muren (=højere temperaturer end ude i haven).

I milde egne af landet (og i milde vintre) kan det godt overvintre udendørs – tæt ved huset og i læ. Pak gerne krukken ind i bobleplast, helt op over jorden, så jorden ikke fryser helt til.

Har du et drivhus, kan oliventræet stå dér vinteren over – men skal pakkes helt ind i bobleplast, når det bliver rigtigt koldt. Tag plasten af, når det ikke er bidende koldt.

Ellers må oliventræet ind i en frostfri garage med vinduer – eller i et køligt gæsteværelse (max. 10 grader) inde i huset. Eller ind i en udestue/vinterhave uden ret meget opvarmning.

Gennem hele vinteren skal træet stadig vandes lidt. Men pas på, giv ikke for meget. Giv gødning til foråret samtidig med at du begynder at vande igen, når træet begynder at skyde nye blade.

Tager du træet ind i en almindelig stuetemperatur, vil det som regel smide alle bladene, fordi der er for varmt og for tør luft.

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld